САКАМ ДА СУМ ВО ТЕК СО СИТЕ КОНКУРСИ И НОВИНИ ОД ФОНДАЦИЈАТА

  Сакам да сум во тек со се што е ново!

  Со пополнување на оваа форма потврдувам дека сум согласна/согласен, моите податоци да се користат за добивање на изестувања (новости, промоции и привилегии) од Божиновски часовници и накит.

  ПРОЕКТИ

  Повик за млади уметници - "Уметност на Прв Поглед"

  Здраво креативци! Ајде заедно да ја почуствуваме магијата на моменталното инспирирање!

  Излозите на Божиновски часовници и накит ги претвораме во галерија за вашите уметнички дела! Приклучете се кон нашата најнова авантура. Нека вашата уметност  заблеска и нека биде инспирација за секој минувач.

  Што добивате ако аплицирате?

  Вашите дела ќе бидат изложени на фреквентни локации во излозите нашите продажни места, каде што секојдневно минуваат илјадници луѓе. Ова не е само изложба туку шанса да го направите секојдневието поубаво, да предизвикате размислување и да создадете емоционална врска со публиката.

  Инспирацијата е Секаде! Секое годишно време, секој фестивал, секој поглед од урбаниот до природниот пејзаж може да биде ваша муза. Ние сме тука да ви овозможиме простор каде вашите идеи слободно ќе зборуваат со светот.

  Заинтересирани?

  Регистрирајте се на формата и ќе добиете димензии, детали за излозите и дополнителна насока за аплицирање.

   Со нетрпение очекуваме да видиме како вашата уметност ги осветлува нашите излози!

   Придружете ни се и заедно да создадеме свет во кој уметноста е секаде – на секој чекор, на секој прозорец, на секој поглед. Нека  се случи “Уметност на Прв Поглед”!

   Поддршка на млади уметници на Моден викенд Скопје 2023

   Преку поддршка на истражувањето на сложената врска помеѓу дизајнот, науката и уметноста поддржавме млади уметници, студенти на академија за моден дизајн. Излезен резултат од овој проект беше учеството на моделите/дизајните на Моден викенд во Скопје 2023 година. Соработката со модните дизајнери во 2024 година ќе се прошири со дизајнери на интериер, продукт дизајн и графички [...]

   Поддршка на уметници преку SPACE GALLERY ALTER OF LOVE

   Преку овој проект креиравме простор за уметнички дела, вклучивме млади уметници, обезбедивме простор за индивидуални и групни претставувања и го поддржавме второто тридневно издание на Парко 2024. Во овој проект беа вклучени уметниците: Александар Поповски, Сандра Котевска, Галерија Солак, Дарко Ристевски (дигитал и крипто арт), Димитар Ристовски, ДЛУБ, Александар Петровски, Дарко Гулевски, Анабела Марковска.

   Љубовно прегрнување во 7/8

   Сите визуелни форми на 7/8 такт - инспиративна работилница за дизајнери, уметници и илустратори. Процесот го водеше музичарот Сашо Поповски. Ритамот 7/8 е своевиден татнеж – код кој генерациски се пренесува низ македонскиот народ, раскажувајќи за неговото минато и предвидувајќи ја неговата иднина. Токму тоа овој автентинчен македонски код го прави најсоодветна основа според која [...]