САКАМ ДА СУМ ВО ТЕК СО СИТЕ КОНКУРСИ И НОВИНИ ОД ФОНДАЦИЈАТА

  Сакам да сум во тек со се што е ново!

  Со пополнување на оваа форма потврдувам дека сум согласна/согласен, моите податоци да се користат за добивање на изестувања (новости, промоции и привилегии) од Божиновски часовници и накит.

  ЗА НАС

   Фондацијата се создаде природно, во момент на возбуда од успехот на проектот Дениција кој претставува уникатен спој на македонски дизајн аплициран на познатиот швајцарски часовник Своч. Ова е единствен случај во светот на национален проект во соработка со Своч во лимитирано издание од само 30 парчиња (посветен на 30 годишнината од независноста на Македонија и дизајниран од познатиот графичар и дизајнер Зоран Кардула). Со собраните средства од аукциската продажба на овие часовници ја создадовме Фондацијата.

  Стимулираме и практикуваме култура и уметност како постојан процес на динамични идеи, уметнички израз, културни практики на локално, национално и регионално ниво.

  Преку нашите активности креираме еко систем во кој со креативност се поддржува креативноста и на тој начин создаваме една сосема нова дименизија на времето.

  ВИЗИЈА

  Културата и уметноста придонесуваат кон демoкратизацијата на општеството како одржлив, видлив и влијателен општествен и политички фактор, кој проактивно учествува во социо-културните процеси во Северна Македонија.

  МИСИЈА

  Поттикнување на креативен потенцијал кај уметниците преку обезбедување на можности за нивен раст, развој, усовршување и промоција…

  На овој начин сакаме да креираме еден самоодржлив еко систем кој преку креативност повторно ќе ја поддржува креативноста со крај на цел да дадеме што повеќе боја, убави моменти и воздишки на нашето секојдневие.