САКАМ ДА СУМ ВО ТЕК СО СИТЕ КОНКУРСИ И НОВИНИ ОД ФОНДАЦИЈАТА

  Сакам да сум во тек со се што е ново!

  Со пополнување на оваа форма потврдувам дека сум согласна/согласен, моите податоци да се користат за добивање на изестувања (новости, промоции и привилегии) од Божиновски часовници и накит.

  Љубовно прегрнување во 7/8

  август 28, 2022

  Сите визуелни форми на 7/8 такт – инспиративна работилница за дизајнери, уметници и илустратори. Процесот го водеше музичарот Сашо Поповски.

  Ритамот 7/8 е своевиден татнеж – код кој генерациски се пренесува низ македонскиот народ, раскажувајќи за неговото минато и предвидувајќи ја неговата иднина. Токму тоа овој автентинчен македонски код го прави најсоодветна основа според која треба да биде инспирација за младите дизајнери, илустратори и креативци.

  Фондација Божиновски се потпира на  искусен, посветен и креативен тим кој умее да ја стави уметноста во улога на алатка за општествена одговорност и да поттикнува и практикува проекти и програми кои се во функција на подобрување на условите во заедницата во која секојдневно функционираме.