САКАМ ДА СУМ ВО ТЕК СО СИТЕ КОНКУРСИ И НОВИНИ ОД ФОНДАЦИЈАТА

    Сакам да сум во тек со се што е ново!

    Со пополнување на оваа форма потврдувам дека сум согласна/согласен, моите податоци да се користат за добивање на изестувања (новости, промоции и привилегии) од Божиновски часовници и накит.

    Поддршка на млади уметници на Моден викенд Скопје 2023

    октомври 5, 2023

    Преку поддршка на истражувањето на сложената врска помеѓу дизајнот, науката и уметноста поддржавме млади уметници, студенти на академија за моден дизајн. Излезен резултат од овој проект беше учеството на моделите/дизајните на Моден викенд во Скопје 2023 година. Соработката со модните дизајнери во 2024 година ќе се прошири со дизајнери на интериер, продукт дизајн и графички дизајнери во дополнение на креативни технологии.